1
2
3
4
5
6
Prima pagină   >   Autori
DETALII AUTOR
I. I. Russu

I.I. Russu (1911-1985), istoric și lingvist, a fost cercetător la Institutul de Istorie și Arheologie din Cluj. Specialist în epigrafie și indo-europenistică, autor al unor importante lucrări: Inscripțiile Daciei Romane, Daco-geții în Imperiul Roman, Religia geto-dacilor, Elemente autohtone în limba română, Illirii, Etnogeneza românilor, Românii și secuii, ș.a.

TITLURI ALE AUTORULUI I. I. Russu
 

Elementele comune româno-albaneze împreună cu întreg substratul lingvistic (lexical) românesc, ca document istoric de prim rang, constituie principalul factor în teza istorică a autohtoniei şi continuităţii pentru faza antică iniţială a formării limbii şi poporului român.

I. I. Russu
32.00 RON

Intemeiata pe o munca indelungata de adunare integrala, control riguros si analize comparative minutioase ale resturilor limbii traco-dacilor, lucrarea de fata reprezinta singura sinteza stiintifica în domeniu aparuta la noi.

I. I. Russu
16.00 RON

O sinteză de mare valoare despre religia geto-dacilor, o carte despre zei, credințe, nemurire, sacrificiu, preoți și inițieri.
„Cele mai caracteristice elemente în viața socială-sufletească a geto-dacilor sunt credințele lor religioase, care au fost îndeobște considerate de întreaga...