1
2
3
4
5
6
 
AUTORI

Abraham Ortelius (1527-1598), cartograf și geograf flamand, născut în Antwerpen. A fost geograful regelui Spaniei Filip al II-lea. Sub influența lui Mercator, s-a dedicat cartografiei. Este autorul primului atlas geografic modern, intitulat Theatrum Orbis Terrarum, care include și Harta Transilvaniei. Atlasul are o completare, numită Parergon, care cuprinde hărți ce ilustreză istoria antică. Între acestea se numără și Harta Daciei, elaborată pe baza izvoarelor antice cunoscute la acea vreme.

DE ACEST AUTOR

Al. Busuioceanu (1896-1961), critic literar, critic de artă, diplomat, istoric, traducător și scriitor, care a trăit mare parte a vieții în Spania. A înființat o catedră de limba și literatura română la Universitatea din Madrid și Institutul Român de Cultură din Madrid. O parte a scrierilor sale au fost reunite în volumul Scrieri despre artă. În calitate de istoric, cercercetările sale s-au legat în special de percepția zeului get Zamolxis în miturile și legendele spaniole.

DE ACEST AUTOR

„Confiscati cum suntem, toți, de treburi și nevoi personale, ni se întamplă adesea că trecem pe lângă opere excepționale, fără să le vedem... De-abia astăzi, spre rușinea mea, am citit studiul Dtale din Destin și nu mă pot împiedica să nu-ți scriu aceste câteva cuvinte de mulțumire și de...

Al. Papadopol-Calimah (1833-1898), istoric, publicist și om politic, născut în Tecuci. A fost ministru de externe și ministru al Cultelor și Instrucțiunii Publice, membru al Societății Academice Române, membru și vicepereședinte al Academiei Române. Publicații: Scrieri vechi pierdute atingătoare de Dacia, Dioscoride și Lucius Apuleius (Botanica daco-getică), Curtea de Casație în Franța, Notiță istorică despre orașul Botoșani, Notiță istorică despre Bârlad, Despre Gheorghe Șetfan Voivod ș.a.

DE ACEST AUTOR
Al. Papadopol-Calimah
22.00 RON

O carte a cărţilor pierdute despre daci, însumând aproape trei sute de autori antici ale căror scrieri „atingătoare de Dacia” nu au mai ajuns până la noi, din diferite motive: întâmplare, ignoranţă, nepăsare sau cenzură. O imagine corectă a interesului anticilor pentru neamul dacilor şi, în...

Alexandru Berzovan (n. 1987), doctorand în istorie (Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași). Domenii de cercertare: arheologia epocii fierului, ceramica dacică.

DE ACEST AUTOR
Alexandru Berzovan, Aurora Pețan
26.00 RON

Primul volum din cele doua editate de catre masteranzii programului cu acelasi nume din cadrul Facultatii de Istorie si Filosofie a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, cu un cuvânt înainte semnat de conf. dr. Gelu Florea.
Articolele au fost elaborate sub indrumarea unor profesori...

Aurora Pețan este cercetătoare în cadrul Centrului de Studii al Fundației Dacica. Este licențiată în Limbi Clasice (1997, Universitatea București), master în Filologie Clasică (1998, Universitatea București), master în Arheologie și Studii Clasice (2012, Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca), doctor în Filologie (2006, Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan-Al. Rosetti” București) și doctor în Istorie (2017, Institutul de Arheologie Iași). În perioada 1998-2006 a fost cercetătoare în cadrul Academiei Române și cadru didactic asociat la Universitatea București, unde a predat latina și greaca veche. În 2006 a obținut Premiul „B.P. Hasdeu” al Academiei Române. Din 2009 este președinte al Fundației Dacica, al cărei sediu se află în satul Alun, jud. Hunedoara. Principalul său domeniu de cercetare îl constituie istoria și civilizația dacilor.

DE ACEST AUTOR

Marea aventură a redescoperirii Sarmizegetusei Regia, prezentată în paginile acestui volum, poate sta alături de alte aventuri arheologice ale secolelor trecute, de la dezvelirea orașului Pompeii de sub cenușa Vezuviului, la întâlnirea lui Napoleon cu vestigiile Egiptului antic.
La...

Alexandru Berzovan, Aurora Pețan
26.00 RON

Primul volum din cele doua editate de catre masteranzii programului cu acelasi nume din cadrul Facultatii de Istorie si Filosofie a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, cu un cuvânt înainte semnat de conf. dr. Gelu Florea.
Articolele au fost elaborate sub indrumarea unor profesori...

Aurora Pețan, Raluca-Eliza Bătrînoiu
24.00 RON

Cel de-al doilea volum din cele doua editate de catre masteranzii programului cu acelasi nume din cadrul Facultatii de Istorie si Filosofie a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca.
Articolele au fost elaborate sub indrumarea unor profesori de la universitatea clujeana si a altor...

B.P. Hasdeu (1838-1907), savant și enciclopedist, filolog, scriitor, folclorist, istoric și publicist. A fost pionier în multe ramuri ale filologiei și istoriei. Principalele publicații: istorie – Ioan Vodă cel Cumplit, Arhiva istorică a româniei, Istoria critică; filologie – Etymologicum Magnum Romaniae, Cuvente den Bătrâni; literatură – Răzvan și Vidra, Duduca Mamuca.

DE ACEST AUTOR
B.P. Hasdeu
38.00 RON

Prin acest volum, pentru prima oara sunt puse laolalta cele mai importante lucrari ale lui Hasdeu cu privire la daci si la substratul limbii noastre. Editia este ingrijita de prov. univ.dr. Grigore Brancus, care a prefatat-o cu un text despre substratul limbii romane la Hasdeu.
„Departe...

Dumitru Manolache (n. 1955), jurnalist și scriitor, autori al unor lucrări cu tematică creștină și al unor anchete. Volume: Nunți înecate, Lupii mielului, Tezaurul dacic de la Sinaia – legendă sau adevăr ocultat?, Andrei, Apostolul lupilor, Locuit de Athos ș.a.

DE ACEST AUTOR
Dumitru Manolache
39.00 RON

„Fără a fi teolog, publicistul Dumitru Manolache a cercetat cu dragoste și migală mărturiile sau argumentele scripturistice, patristice, istorice, arheologice, lingvistice, mitologice și folclorice referitoare la Sfântul Andrei, Cel dintâi chemat, și la misiunea lui evanghelizatoare la gurile...

Florin Diacu (n. 1959), matematician de origine română, specialist în mecanică cerească, profesor la Victoria University, Canada. Cele mai importante publicații: Întâlniri cerești: originea haosului și a stabilității; Mileniul pierdut: asediu la porțile istoriei; Megadezastre: știința prezierii marilor calamități.

DE ACEST AUTOR

Prea multe carti ajung in rafturi impopotonate cu o reclama exagerata pe care nu o pot justifica; putine sunt cartile in cazul carora publicitatea, oricat de multa ar fi, nu-i poate egala importanta. Mileniul pierdut a lui Florin Diacu este o astfel de carte, care face o pledoarie convingatoare...

Grigore Brâncuș (n. 1929), lingvist și filolog, profesor la Universitatea București, membru al Academiei Române. Specialist în lingistică istorică și albanologie, cu numeroase publicații cu privire la substratul limbii române și la elementul comun româno-albanez, editor al lui B.P. Hasdeu (Etymologicum Magnum Romaniae, Istoria critică a românilor). Volume importante: Cercetări asupra fondului traco-dac al limbii române, Vocabularul autohton al limbii române, Concordanțe lingvistice româno-albaneze, Studii de istoria limbii române ș.a.

DE ACEST AUTOR

Volumul de fata reuneste noua studii asupra substratului limbii romane, cu un accent special pe comparatia istorica cu albaneza. Cercetarile autorului acopera toate compartimentele limbii, de la aspecte fonetice precum rotacismul, la originea structurii numeralului, la postpunera articolului...

I.I. Russu (1911-1985), istoric și lingvist, a fost cercetător la Institutul de Istorie și Arheologie din Cluj. Specialist în epigrafie și indo-europenistică, autor al unor importante lucrări: Inscripțiile Daciei Romane, Daco-geții în Imperiul Roman, Religia geto-dacilor, Elemente autohtone în limba română, Illirii, Etnogeneza românilor, Românii și secuii, ș.a.

DE ACEST AUTOR

Elementele comune româno-albaneze împreună cu întreg substratul lingvistic (lexical) românesc, ca document istoric de prim rang, constituie principalul factor în teza istorică a autohtoniei şi continuităţii pentru faza antică iniţială a formării limbii şi poporului român.

I. I. Russu
32.00 RON

Intemeiata pe o munca indelungata de adunare integrala, control riguros si analize comparative minutioase ale resturilor limbii traco-dacilor, lucrarea de fata reprezinta singura sinteza stiintifica în domeniu aparuta la noi.

I. I. Russu
16.00 RON

O sinteză de mare valoare despre religia geto-dacilor, o carte despre zei, credințe, nemurire, sacrificiu, preoți și inițieri.
„Cele mai caracteristice elemente în viața socială-sufletească a geto-dacilor sunt credințele lor religioase, care au fost îndeobște considerate de întreaga...

I.H. Crișan (1928-1994), istoric și arheolog, a fost cercetător la Institutul de Istorie și Arheologie din Cluj, specialist în istoria și civilizația geto-dacilor și a celților. A desfășurat cercetări pe șantierele arheologice din Munții Orăștiei, Cugir, Pecica, Fântânele, Ciumești ș.a. Autor al unor lucrări de mare valoare: Civilizația geto-dacilor, Ceramica daco-getică, spiritualitatea geto-dacilor, Burebista și epoca sa, Medicina în Dacia ș.a.

DE ACEST AUTOR
Ion Horaţiu Crişan
58.00 RON

Cea mai monumentală sinteză în domeniu de la Getica lui Vasile Pârvan până astăzi.
„Cartea de faţă încearcă o mai exactă conturare a locului pe care îl ocupă civilizatia geto-dacilor în ansamblul Europei antice, a contribuţiei pe care aceasta a avut-o la îmbogăţirea tezaurului universal şi...

Ion Horaţiu Crişan
25.00 RON

Singura sinteză de istoria medicinei pe teritoriul ţării noastre, cuprinzând perioada străveche şi epoca dacică până la cucerirea romană. Include capitole despre condiţiile de trai şi sursele de supravieţuire în trecut (spaţiul locuit, igiena, captarea şi filtrarea apei de băut, hrana,...

Mihai Grăjdeanu (n. 1987), grafician, autor de benzi desenate și ilustrație de carte.

DE ACEST AUTOR
Mihai Grajdeanu
25.00 RON

Primul roman grafic romanesc in trei volume. Full color.
Ciutanul este un erou autohton, un adolescent prins in jungla intereselor unui club de fotbal, fiul unui mare fotbalist mort suspect pe gazon. În jurul lui se învârt personaje cu carcater puternic, sume mari de bani, investigatii...

Raluca-Eliza Bătrînoiu (n. 1988), doctorandă în istorie (Universitatea București). Domenii de cercetare: arheologia epocii fierului, locuirea getică din Muntenia.

DE ACEST AUTOR
Aurora Pețan, Raluca-Eliza Bătrînoiu
24.00 RON

Cel de-al doilea volum din cele doua editate de catre masteranzii programului cu acelasi nume din cadrul Facultatii de Istorie si Filosofie a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca.
Articolele au fost elaborate sub indrumarea unor profesori de la universitatea clujeana si a altor...

Santi Pietro Bartoli (1635-1700), gravor, desenator și pictor italian. A studiat pictura cu Jean Lemaire și Poussin, dar ulterior s-a dedicat gravurii. A reprodus numeroase monumente romane, reunite în volumele Ammiranda Romanorum Antiquitatum, Romana Magnitudinis Monumenta, Colonna Traiana Eretta dal Senato, Colonna di Marco Aurelio ș.a.

DE ACEST AUTOR

Walter C. Pitman (n. 1931), geofizician și profesor emerit la Columbia University. A dezvoltat, împreună cu Willyam B. Ryan, teoria revărsării Mării Negre, eveniment catastrofic plasat în jurul anului 5600 î.Hr. și pus în legătură cu relatările mitice ale unui potop.

DE ACEST AUTOR
Walter Pitman, William Ryan
38.00 RON

„O lecţie fascinantă de geologie, oceanografie, arheologie şi gândire inductivă.” David Brown, The Washington Post
Milenii de-a rândul, legenda despre un mare potop a dăinuit în povestea biblică a lui Noe şi în mituri asemănătoare din Orientul Mijlociu, cum ar fi Epopeea lui Ghilgameş. În...

William B. Ryan, specialist în geologie marină și geofizică, cercetător la Columbia University. A dezvoltat, împreună cu Walter C. Pitman, teoria revărsării Mării Negre, eveniment catastrofic plasat în jurul anului 5600 î.Hr. și pus în legătură cu relatările mitice ale unui potop.

DE ACEST AUTOR
Walter Pitman, William Ryan
38.00 RON

„O lecţie fascinantă de geologie, oceanografie, arheologie şi gândire inductivă.” David Brown, The Washington Post
Milenii de-a rândul, legenda despre un mare potop a dăinuit în povestea biblică a lui Noe şi în mituri asemănătoare din Orientul Mijlociu, cum ar fi Epopeea lui Ghilgameş. În...