1
2
3
4
5
6
Prima pagină   >   COLECŢII   >   Biblioteca Dacica
Titluri din această colecţie:

Cea mai monumentală sinteză în domeniu de la Getica lui Vasile Pârvan până astăzi.

Prin acest volum, pentru prima oara sunt puse laolalta cele mai importante lucrari ale lui Hasdeu cu privire la daci si la substratul limbii noastre. Editia este ingrijita de prov. univ.dr. Grigore Brancus, care a prefatat-o cu un text despre substratul limbii romane la Hasdeu.

„Confiscati cum suntem, toți, de treburi și nevoi personale, ni se întamplă adesea că trecem pe lângă opere excepționale, fără să le vedem...

O sinteză de mare valoare despre religia geto-dacilor, o carte despre zei, credințe, nemurire, sacrificiu, preoți și inițieri.

„Fără a fi teolog, publicistul Dumitru Manolache a cercetat cu dragoste și migală mărturiile sau argumentele scripturistice, patristice, istorice, arheologice, lingvistice, mitologice și folclorice referitoare la Sfântul Andrei, Cel dintâi chemat, și la misiunea lui evanghelizatoare la gurile Dun

Singura sinteză de istoria medicinei pe teritoriul ţării noastre, cuprinzând perioada străveche şi epoca dacică până la cucerirea romană.

O carte a cărţilor pierdute despre daci, însumând aproape trei sute de autori antici ale căror scrieri „atingătoare de Dacia” nu au mai ajuns până la noi, din diferite motive: întâmplare, ignoranţă, nepăsare sau cenzură.