1
2
3
4
5
Prima pagină
CERCETĂRI ASUPRA FONDULUI TRACO-DAC AL LIMBII ROMÂNE
DOMENIU:
Carti
COLECȚIE:
Colecţia Substrat
ANUL APARIȚIEI:
2013
ISBN:
978-606-92035-6-9
NUMĂR PAGINI:
180
FORMAT:
16,5 x 23,5 cm
27.00 LEI
preţ buc. cu TVA
PREZENTARE DE ACELAȘI AUTOR DIN ACEEAȘI COLECȚIE  
       

Volumul de fata reuneste noua studii asupra substratului limbii romane, cu un accent special pe comparatia istorica cu albaneza. Cercetarile autorului acopera toate compartimentele limbii, de la aspecte fonetice precum rotacismul, la originea structurii numeralului, la postpunera articolului definit si la pasionantele probleme de vocabular, cu largi incursiuni in onomastica.
Grigore Brancus este cel mai mare specialist in domeniul studiilor romano-albaneze. Este membru corespondent al Academiei Romane.

Elementele comune româno-albaneze împreună cu întreg substratul lingvistic (lexical) românesc, ca document istoric de prim rang, constituie principalul factor în teza istorică a autohtoniei şi continuităţii pentru faza antică iniţială a formării limbii şi poporului român.

I. I. Russu
32.00 RON

Intemeiata pe o munca indelungata de adunare integrala, control riguros si analize comparative minutioase ale resturilor limbii traco-dacilor, lucrarea de fata reprezinta singura sinteza stiintifica în domeniu aparuta la noi.

Volumul de fata reuneste noua studii asupra substratului limbii romane, cu un accent special pe comparatia istorica cu albaneza.