1
2
3
4
5
6
Prima pagină
RELIGIA GETO-DACILOR
DOMENIU:
Carti
COLECȚIE:
Biblioteca Dacica
ANUL APARIȚIEI:
2013
ISBN:
978-606-92035-2-1
NUMĂR PAGINI:
132
FORMAT:
13,5 x 20,5 cm
16.00 LEI
preţ buc. cu TVA
PREZENTARE DE ACELAȘI AUTOR DIN ACEEAȘI COLECȚIE  
       

O sinteză de mare valoare despre religia geto-dacilor, o carte despre zei, credințe, nemurire, sacrificiu, preoți și inițieri.
„Cele mai caracteristice elemente în viața socială-sufletească a geto-dacilor sunt credințele lor religioase, care au fost îndeobște considerate de întreaga antichitate și de foarte mulți cercetători moderni ca originale și profund deosebite față de alte popoare și chiar față de frații și vecinii traci de la sud de Haemus. Sunt cele mai înalte produse spirituale și de cultură ale populației geto-dacilor.” I.I. Russu

Elementele comune româno-albaneze împreună cu întreg substratul lingvistic (lexical) românesc, ca document istoric de prim rang, constituie principalul factor în teza istorică a autohtoniei şi continuităţii pentru faza antică iniţială a formării limbii şi poporului român.

I. I. Russu
32.00 RON

Intemeiata pe o munca indelungata de adunare integrala, control riguros si analize comparative minutioase ale resturilor limbii traco-dacilor, lucrarea de fata reprezinta singura sinteza stiintifica în domeniu aparuta la noi.

Ion Horaţiu Crişan
58.00 RON

Cea mai monumentală sinteză în domeniu de la Getica lui Vasile Pârvan până astăzi.

B.P. Hasdeu
38.00 RON

Prin acest volum, pentru prima oara sunt puse laolalta cele mai importante lucrari ale lui Hasdeu cu privire la daci si la substratul limbii noastre. Editia este ingrijita de prov. univ.dr. Grigore Brancus, care a prefatat-o cu un text despre substratul limbii romane la Hasdeu.

„Confiscati cum suntem, toți, de treburi și nevoi personale, ni se întamplă adesea că trecem pe lângă opere excepționale, fără să le vedem...

I. I. Russu
16.00 RON

O sinteză de mare valoare despre religia geto-dacilor, o carte despre zei, credințe, nemurire, sacrificiu, preoți și inițieri.

Dumitru Manolache
39.00 RON

„Fără a fi teolog, publicistul Dumitru Manolache a cercetat cu dragoste și migală mărturiile sau argumentele scripturistice, patristice, istorice, arheologice, lingvistice, mitologice și folclorice referitoare la Sfântul Andrei, Cel dintâi chemat, și la misiunea lui evanghelizatoare la gurile Dun

Ion Horaţiu Crişan
25.00 RON

Singura sinteză de istoria medicinei pe teritoriul ţării noastre, cuprinzând perioada străveche şi epoca dacică până la cucerirea romană.

Al. Papadopol-Calimah
22.00 RON

O carte a cărţilor pierdute despre daci, însumând aproape trei sute de autori antici ale căror scrieri „atingătoare de Dacia” nu au mai ajuns până la noi, din diferite motive: întâmplare, ignoranţă, nepăsare sau cenzură.