Termeni și condiții

Vizitarea site-ul www.editura.dacica.ro, folosirea lui sau comandarea produselor afișate pe site implică acceptarea Termenilor și Condițiilor de utilizare de mai jos.

Despre noi

Site-ul www.editura.dacica.ro este administrat de societatea Dacica Publishing House s.r.l., numita in continuare EDITURA DACICA, cu sediul în Comuna Boșorod, sat Alun, nr. 1, jud. Hunedoara, România, înregistrata la Registrul Comertului Bucuresti cu numarul J20/1088/2013, CUI RO18807993.

Site-ul www.editura.dacica.ro, nu îsi asumă nicio garanție, obligație sau răspundere față de utilizatorii finali sau față de terți, cu excepția obligațiilor prevăzute de legislația în vigoare. EDITURA DACICA păstrează în totalitate și în mod unilateral dreptul de a adăuga, șterge, modifica, folosi toate materialele, datele și informațiile conținute la orice moment de site-ul www.editura.dacica.ro, inclusiv cele adăugate de utilizatorii finali sau asociate comportamentului lor, cu respectarea prevederilor legale în vigoare și a legislației naționale și europene cu privire la protecția datelor cu caracter personal.

Prin accesarea site-ului, utilizatorii se angajează să nu cauzeze daune către EDITURA DACICA sau către oricare persoană fizică sau juridică. La crearea sau actualizarea unui cont de utilizator înregistrat, utlizatorul final se angajează să introducă și să mențină datele sale de identificare complete și corecte. Utilizator este orice persoană care accesează orice pagină sau resursă din cadrul site-ului www.editura.dacica.ro , indiferent dacă este sau nu înregistrat ca utilizator pe site.

Acești termeni și conditii de folosire se aplică pe termen nelimitat, de la prima accesare a site-ului www.editura.dacica.ro. Ei pot fi modificați de EDITURA DACICA în orice moment, fiind recomandat ca toți utilizatorii să verifice la fiecare accesare versiunea curentă.

Copyright

Continutul site-ului www.editura.dacica.ro – imagini, texte, elemente de grafică web, scripturi, software – este integral proprietatea Dacica Publishing House SRL și este apărat de Legea pentru protecția drepturilor de autor și de legile privind proprietatea intelectuală și industrială. Folosirea fără acordul Dacica Publishing House a oricăror elemente enumerate mai sus se pedepsește conform legislației în vigoare. Detaliile produselor, proiectelor, evenimentelor și serviciilor EDITURII DACICA prezentate în cadrul site-ului sunt oferite cu titlu informativ și pot suferi modificări neanunțate.
De asemenea, imaginile, clipurile video și celelalte resurse media sunt prezentate întotdeauna cu titlu de exemplu.

Limitele accesului la site

Garantăm utilizatorului acces limitat, în interes personal, pe acest site, în scopul declarat: librărie online. Nici utilizatorii înregistrati și nici alte persoane, care nu se află în relații contractuale cu noi, nu au dreptul de a descărca sau de a modifica parțial sau integral site-ul, de a-l reproduce parțial sau integral, de a-l copia sau de a-l exploata în orice altă manieră, în scopuri comerciale sau contrare intereselor EDITURII DACICA. Vizitatorii pot accesa site-ul fără a-și lăsa datele personale.

Pentru o mai bună funcționare a site-ului, site-ul www.editura.dacica.ro folosește cookies. Pentru a afla mai multe despre politica noastra de cookies, puteti accesa pagina noastra dedicata aici. Accesul utilizatorilor pe site este condiționat de respectarea acestor termeni și condiții.

Limitele responsabilității

Utilizarea pe www.editura.dacica.ro a oricărui nume de marcă înregistrată nu constituie reclamă pentru compania respectivă. Dacica Publishing House nu își asumă responsabilitatea și nu poate fi învinuită pentru pagubele apărute prin folosirea informațiilor sau a produselor achiziționate prin intermediul librăriei noastre online. Utilizatorii sunt de acord în mod expres că folosirea acestui site și cumparărea produselor se face pe propriul risc.

Informațiile incluse pe www.editura.dacica.ro vă sunt puse la dispoziție cu bună credință, din surse pe care noi le considerăm de încredere. În cazul în care vreunul dintre articolele publicate sau orice altă informație intră sub incidența legii dreptului de autor, vă rugăm să ne aduceți la cunoștință la adresa editura@dacica.ro pentru a putea lua măsurile legale necesare.

Părerile exprimate în cuprinsul materialelor care apar pe site și recenziile de pe www.editura.dacica.ro sunt asumate în întregime de autorii respectivelor materiale și nu implică responsabilitatea solidară a EDITURII DACICA.

Informațiile pot fi reproduse exclusiv pentru uz personal. Pentru informațiile sau datele considerate de interes general, care ar putea apărea în presă, Dacica Publishing House s.r.l. trebuie să își exprime acordul scris pentru publicare.

Prețul final și livrarea

Prețul final platit de client este format din prețul produselor la care se adaugă costul transportului cu poșta sau curierul, afișat în momentul finalizării comenzii. Dacica Publishing House s.r.l. nu percepe clientului la cumpărarea produsului nicio taxă suplimentară față de prețul astfel calculat.

Livrarea produselor pe teritoriul României se va face prin poșta română sau curier rapid, în funcție de opțiunea clientului. Comenzile din străinătate se vor putea plasa doar prin e-mail sau telefonic și vor fi achitate în avans, prin transfer bancar, după comunicarea prețului total care include taxele de transport calculate în funcție de greutate și de destinație. Expedierea comenzilor se va face în cel mult 3 zile lucrătoare de la înregistrarea comenzii. Orice intârziere suplimentară va fi comunicată clientului. Coletele expediate prin poștă se livrează în general în 2-3 zile lucrătoare de la expediere, iar cele expediate prin curier în 1-2 zile lucrătoare.

Promoții

Promoțiile sunt aplicate comenzilor care respectă integral regulile afișate pe site, în perioada de valabilitate clar menționată si, în limita stocului disponibil. EDITURA DACICA nu garantează disponibilitatea pe stoc a produselor pentru întreaga perioadă de promoție și poate retrage promoția fără notificare prealabilă.

Reclamații privind produsele

Orice reclamație privind produsele livrate clienților va fi adusă la cunostinta EDITURII DACICA in maximum 24 de ore de la primirea acestora, prin e-mail la comenzi@dacica.ro sau telefonic. EDITURA DACICA urmează să o soluționeze în maxim 3 zile de la primire. În cazul în care produsele nu se pot livra (stoc epuizat) sau integritatea produselor este afectată pe parcursul livrării, clientul poate cere returnarea sumelor încasate deja de Dacica Publishing House s.r.l., dar nu și despăgubiri suplimentare. Valoarea maximă a obligațiilor companiei noastre față de orice client în cazul nelivrării sau a livrării necorespunzătoare a unui colet/produs este valoarea sumei încasate de la client pentru respectiva comandă.

Retur

Potrivit art. 7 din Ordonanța Guvernului nr. 34/2014, consumatorul are dreptul să notifice compania că renunță la cumpărare, fără penalități și fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului. Sumele plătite de client ca plată a produselor trebuie rambursate de comerciant în termen de maximum 30 de zile. Singurele costuri care cad în sarcina consumatorului sunt cele de livrare.

Produsele returnate trebuie sa fie în aceeași condiție ca la primire: fără defecte (cu excepția viciilor ascunse) și în pachetul orginal în care au fost livrate. Clientul se obligă ca în momentul returnării să trimită un e-mail pe adresa comenzi@dacica.ro care să conțină:

– data expedierii coletului;
– numărul comenzii;
– modalitatea de plată dorită (datele contului bancar sau informațiile pentru mandatul poștal).

De asemenea, retururile se fac intotdeauna cu confirmare de primire exclusiv pe adresa: S.C. DACICA PUBLISHING HOUSE s.r.l., Comuna Boșorod, sat Alun, nr. 1, jud. Hunedoara, și trebuie să conțină o copie a facturii.

Orice conflict apărut între S.C. Dacica Publishing House s.r.l. și clienți va fi rezolvat pe cale amiabilă. În cazul în care acest lucru nu este posibil, se vor aplica prevederile legale românesti în domeniu, iar soluționarea conflictelor este de compententa instanțelor românesti.

Protecția datelor personale

EDITURA DACICA asigură protecția datelor dumneavoastră personale colectate pe site-ul www.editura.dacica.ro și se angajează să le folosească exclusiv în beneficiul clienților și în scopul declarat al acestui site, ca librărie online. EDITURA DACICA a implementat măsurile de protecție necesare conform Regulamentului european privind protecția datelor personale.

Datele cu caracter personal colectate sunt folosite în urmatoărele scopuri de către EDITURA DACICA:

– Pentru a ne asigura că site-ul www.editura.dacica.ro funcționează corect;
– În scopuri de marketing, pentru a vă propune servicii, produse și oferte care să fie interesante pentru dumneavoastră;
– Pentru a putea livra comenzile dumneavoastră;
– Pentru a crea conturile de client pe site.

Informațiile din formularul de înregistrare pe site, formularul de înregistrare la newsletter, cât și informațiile din formularul de comandă vor fi folosite pentru a vă trimite confirmarea comenzilor, promoții, buletine informative periodice, recomandari personalizate etc.

EDITURA DACICA nu va face publice, nu va transmite mai departe și nu va vinde informații referitoare la datele cu caracter personal ale clienților săi.

Conform Legii nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, modificată și completată, și Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protectia vieții private în sectorul comunicațiilor electronice, Dacica Publishing House are obligația de a administra, în condiții de siguranță și numai pentru scopurile specificate, datele personale furnizate de clienți, un membru al familiei acestora ori o alta persoană.

Refuzul furnizării datelor din formularul de comandă determină imposibilitatea onorării comenzilor. Informațiile înregistrate sunt destinate utilizării de către operator și nu sunt comunicate nici unui alt destinatar. Conform Legii nr. 677/2001, clientul beneficiază de dreptul de acces, de intervenție asupra datelor, de dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale și de dreptul de a se adresa justiției. Totodată, are dreptul să se opună prelucrării datelor personale și să solicite pe cale oficială ștergerea datelor. Datele nu vor fi transferate în alte state.

Site-ul www.editura.dacica.ro nu retine si nu stochează datele de card ale clienților.

EDITURA DACICA nu colecteaza date cu caracter personal fără acordul prealabil al utilizatorilor. Orice utilizator are dreptul de a cere să aiba acces la toate datele colectate de EDITURA DACICA, dreptul de a corecta datele colectate, sau de a cere ca EDITURA DACICA să șteargă toate datele stocate.

Pentru a înregistra o cerere sau sesizare privind protecția datelor, colectarea lor, stocarea și utilizarea, puteți contacta responsabilul EDITURII DACICA pentru protecția datelor cu caracter personal prin trimiterea unui e-mail la adresa protectiadatelor@dacica.ro.

Comunicarea pe www.editura.dacica.ro

Persoanele înregistrate pe www.editura.dacica.ro pot face recenzii completând formularul special și pot să transmită sugestii, întrebări sau alte informații, câtă vreme limbajul acestora este civilizat iar conținutul comunicărilor nu este ilegal, obscen, rasist, provocator, amenințător, defăimator, nu tulbură în nici un fel viața privată a altor persoane, nu încalcă drepturile de proprietate intelectuală, nu conține viruși, nu servește unor campanii de promovare care nu au legatură cu EDITURA DACICA, nu sunt email-uri în masă sau orice alta formă de spam. Persoanele care vor utiliza o adresă falsă de e-mail sau vor transmite mesaje electronice sau orice alte comunicări în numele unei alte persoane fizice sau juridice ori în numele oricărei alte entități vor fi sancționate în conformitate cu legislația penală în vigoare. EDITURA DACICA nu își asumă responsabilitatea și nici nu va putea fi obligată la nici un fel de despăgubiri pentru orice fel de daune produse de astfel de comentarii sau comunicări. În cazul trimiterii sau afițării unor materiale/documente, se consideră că utilizatorul acordă EDITURII DACICA dreptul neexclusiv, nelimitat, gratuit, irevocabil și retransmisibil de a folosi, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, crea opere derivate, precum și dreptul de a distribui, de a prezenta aceste conținuturi oriunde în lume, prin orice mijloace. Utilizatorul garantează că are toate drepturile asupra conținutului pe care îl afișează sau îl transmite pe site, prin orice modalitate, astfel încât, prin folosirea acestui conținut, să nu cauzeze prejudicii nici unei terțe entități fizice sau juridice. Dacica Publishing House își rezervă dreptul de a retrage de pe www.editura.dacica.ro orice comentarii sau comunicări considerate ca neadecvate și neconforme cu condițiile de mai sus, fără o avertizare prealabilă adresată utilizatorului.

Dispoziții finale

Dacă oricare dintre clauzele de mai sus va fi găsită nulă sau nevalidă, acest fapt nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze. Odată cu cumpărarea și lansarea comenzii, clientul acceptă necondiționat termenii și condițiile de utilizare, valoarea acestora fiind aceeasi cu a unui contract valabil încheiat.